STAC

Klockan ringde 03:44. Kajsa hämtade mig 04:30 och vi åkte mot Ronneby. Vi lämnade bilen i Jönköping och åkte tåg resten av vägen. Det visade sig vara ett riktigt äventyr!

Väl i Ronneby sex (!!!!) timmar efter att klockan ringt mötte Anna Dettner upp oss vid tågstationen. Anna arbetar på STAC (länk) och är legitimerad naprapat, elittränare, idrottsmedicinare, kost- och livsstilscoach. Ni hör ju! Nu skulle det hända grejer.

Kloka Kajsa har sagt från dag ett att det viktigaste är att hålla mig skadefri under denna satsning. Med den mängd träning jag har framför mig är det viktigt att ha en kropp som är lika stark på vänster och höger sida för att undvika snedbelastning, att ha bra kroppskontroll och bålstabilitet så att kroppen kan tåla den påfrestningen som uppstår. Anna gjorde lite tester på min rörlighet och styrka. Inte helt oväntat är jag stel i mina höfter och ben, framförallt baksida lår. Det har jag dock alltid varit. Nu har jag ett stretchprogram för att försöka få ordning på detta.

Jag fick även med mig två olika träningsprogram med fokus på både styrka och stabilitet. Nu satsar vi på uthållighet istället för set med få repetitioner. Tanken är att gå efter dessa program i 6-8 veckor framöver, en så kallad periodisering av träningen. Simningen vid sidan om och jag lyckades även tjata, tjaaaata mig till två spinning-pass i veckan. Onsdagar och lördagar vilar jag (eller?). Det känns jobbigt, får se om jag kan hålla mig borta från gymmet, kanske smyger in och kör lite discomuskler på lördagar. Woop!

Jag är en människa som mår bra av struktur så det är skönt att ha allt på papper med bestämt schema framöver. Tänkte att jag berättar om upplägget och övningarna löpande istället för att rada upp dem här. Blir roligare att läsa då.

På vägen hem bytte vi tåg tre gånger och i bilen från Jönköping till Borås hetsåt vi så mycket cashewnötter att det nästan blev pinsamt. Var typ det enda (semi)nyttiga alternativet som fanns att köpa. Jag bokstavligen trillade in genom dörren strax efter klockan 21. Japp, jag snubblade på min träningsväska innehållande mina löpproteser. Som jag höll i. Ehh?

/ / / /

you may like this post