Föreläsningar

Vägra att ge upp livet

”Jag hade två val. Och jag valde att leva.”
År 2012 är Shahrzad 28 år. Karriären efter studier på KTH har just börjat. Hon tränar, lever hälsosamt och umgås med vänner. Som en blixt från en klar himmel drabbas hon av en en mycket allvarlig blodförgiftning, meningokocksepsis. Shahrzad tvingas att amputera båda benen nedanför knäna.

Nu har hon tävlat i triathlon.
Shahrzad berättar om sin tuffa väg tillbaka. Hur hon fick motivation att orka leva, börja träna och sätta upp nästintill ouppnåeliga mål.

Önskar du en föreläsning? Hör av dig så kommer vi överens om innehåll, längd och kostnad. Jag anpassar alltid mina föredrag enligt kundens önskemål och är oerhört mån om att ni ska bli nöjda. Ta gärna en titt på mina referenser längre ner på sidan.

Kontakt: triathlonshahrzad@gmail.com

Shahrzad-f

Referenser:

Det som vi ansvariga för genomförandet av dagarna vill peka och det som framkommit i samband med våra utvärderingar är följande:

  • Shahrzads realistiska och fängslande beskrivningar av hur just hennes resa har sett ut och ser ut
  • Shahrzads okuvliga mod att både delge åhörarna sin tro på framtiden samtidigt som hon delgav oss de mörka sidorna av sin livssituation
  • Shahrzads fenomenala sätt att delge publiken vikten av att sätta upp mål i livet som man stegvis uppnår även om det finns många hinder och motgångar på vägen
  • Shahrzads otvungna sätt att genom sina bilder förstärka sina upplevelser samtidigt som hon skickligt förmedlar en nyanserad bild över händelseutvecklingen
  • Shahrzads förmåga att peka på de små detaljerna i vården såsom viktiga händelser som skapar stort värde
  • Shahrzads sätt att förmedla vad som ”inte är okej” att uppleva i vården t ex när det gäller vissa bemötandesituationer och kunna rikta denna kritik på ett sätt så att hela auditoriet blir mållösa
  • Shahrzad som på ett okonstlat sätt ger uttryck för patientens rätt och beskriver detta med mod och med högburet huvud utan att ge avkall

Sammantaget ger det oss som svarar för specialiserad sjukvård ett stort mervärde att på ett sådant osminkat sätt ta till sig denna form av berättelse. Shahrzad Kiavash får oss att reflektera över vårt uppdrag och hur vi svarar för patienters vård utifrån ett patientperspektiv. Av denna anledning kan vi varmt rekommendera Shahrzad Kiavash för alla professioners helt nödvändiga kompetensutveckling.
Södra Älvborgs Sjukhus Borås, Forsknings- & Kvalitetsdagarna

Shahrzad Kiavash föreläste på Sahlgrenska Universitetssjukhusets Kvalitetdagar 2016 inför cirka 650 medarbetare och chefer.

Hon bjöd in till en personlig berättelse som på ett djupt plan grep tag om publiken. Hon lyfte fram både beröm och kritik på ett sätt som vårdpersonalen i publiken lätt kunde ta till sig och bli djupt berörda av. Vi har fått in många kommentarer från personer som blivit väldigt inspirerade och tagna av Shahrzads presentation.

Shahrzad är den första under Kvalitetsdagarnas 12-åriga historia att få stående ovationer. Vilket är ett oerhört gott omdöme i sig.

Vi rekommenderar Shahrzad varmt till alla som vill höra en unik inspiratör och någon som trotsat alla odds.
Sahlgrenska Universitetssjukhuset

Stretch ville ha in en föreläsare på temat FOKUS och när jag såg Shahrzad på idrottsgalan blev valet självklart. Hon berättade om sin resa från karriärstjej, akut insjuknande, amputering av båda underbenen, till att därifrån ta sig den mödosamma vägen tillbaka till livet, nya målbilder och till slut som första dubbelamputerade kvinna fixa en triathlon i full olympisk distans. Shahrzad är enligt mig Sveriges grymmaste superkvinna med den målinriktningen, fokuseringen och att sen lyckas hela vägen, så imponerande! Framförandet var dessutom innerligt, transparent och otroligt energigivande, där hela åhörargruppen satt som klistrade från början till slut. Det här är ett av de bästa och mest givande föredrag jag hört.
Malin Anjou, VD Stretch AB

Det är en positiv, härlig och levnadsglad tjej vi möter en eftermiddag i februari.
Under 1 timme, med både skratt och gråt, tar hon oss igenom vad man kan tänka sig vara en människas värsta mardröm! Att över en natt gå från fullt frisk till svårt sjuk och behöva kämpa för sin egen överlevnad i månader, är utom allt förstånd.

Att sedan mitt i denna, både fysiskt och psykiskt tunga sorg, hitta kämpaglöden och viljestyrkan att ta sig tillbaka – och ännu längre(!) är beviset för drivet i denna makalösa tjej!

Med sitt lugna jordnära sätt, utan några påklistrade fasader, lyckas Shahrzad Kiavash få oss fängslade i detta otroliga levnadsöde. Naket, avskalat och känslofyllt ger hon oss förtroendet att få uppleva dessa svåra år tillsammans med henne. För det är verkligen det, ett förtroende, man får bära med sig från föredraget.

Det finns bara ett sätt att beskriva hur en människa vågar dela med sig av sitt allra innersta: MOD!
Tack Shahrzad för att du skakade om oss och fick oss inse vår egen potential!
Unionen-klubben: FristadsKansas

Shahrzads historia är en historia om en stor kris och mycket sorg, det är en historia om vägen tillbaka, om att överträffa sig själv och allt man trott på, och det är en historia om att stå som vinnare när det gäller! Blottad och ärlig inför en förväntansfull publik på 650 personer öppnade Shahrzad TEDxGöteborgs konferens WHAT IF… i december 2015. Vi fick en fängslande inblick i denna hoppfulla och starka kvinnas liv – och efteråt tror jag att vi alla kunde ta oss an våra egna bekymmer med en helt annan inställning!
Maria Tevell, Speaker team, TEDxGöteborg

Vårt företag står inför en stor utmaning genom att Stockholm växer och vi behöver nya skolor och förskolor utöver de som måste byggas ut och byggas om. Det är en utmaning som är svår att överblicka och vi ställs inför helt nya utmaningar. 

Vad passar då bättre att ha en extern föreläsare som utifrån egna erfarenheter kan beskriva hur man abrupt ställs inför en helt ny spelplan. Vi fick med Shahrzads utmärkta guidning följa hennes resa den 19 maj i år,  från en utstakad framtid, genom en sjukdom, acceptera en ny spelplan, sätta nya ”omöjliga” mål och till slut överträffa dem. Hon belyser vanliga fenomen som vi ofta känner igen, där vissa säger att det inte går medan andra säger att det går och hur hon gjorde för att blockera bort ”det går inte”.

Shahrzad är en närvarande och engagerad talare som får alla att lyssna fokuserat. Skall bli spännande och se om hon kommer att fortsätta som föreläsare i andra frågor med, vilket hon borde.
Anders Eklund, Chef Projektavdelningen, SISAB

Första gången jag hörde talas om Shahrzad var för ett år sen. Hennes livshistoria grep tag om mig och jag bestämde mig för att boka in henne som föreläsare någon gång i framtiden. 

Ett år senare fick jag äran att att lyssna på en berättelse som växlade mellan skratt och gråt.
Med en oerhörd värme, inlevelse och känsla berättar Shahrzad hur hon från att ha varit en ”odödlig” tjej till en fantastisk triathlet.
Hon pratar rätt in i hjärtat och oavsett kön och ålder fängslar hon publiken.

Om alla hade en promille av hennes målmedvetenhet och generösa sätt skulle livet bli så mycket roligare för många!
Jag hoppas jag får äran att träffa henne snart igen!
Anna Wallentinson, Mässdirektör, Livgrenadjärmässen

Det är få människor som kan beröra på det sätt Shahrzad gjorde när vi lyssnade på hennes föreläsning.  Ett mer gripande livsöde än Shahrzads är svårt att hitta. Vad händer i en människa när man blir riktigt svårt sjuk och ställs inför en situation där man själv måste ta ställning till hur man vill fortsätta att leva? Hur går man vidare och varför? Denna unga kvinna besitter en livskraft som få. Hon har kämpat varenda minut från det hon åkte ambulans till Södersjukhuset den där morgonen för 4 år sedan. Hon har kämpat för att överleva och gå vidare i ett läge där många bara hade lagt sig ner och väntat på att få dö. Vi vill hylla dig Shahrzad för att du orkar dela med dig av din erfarenhet och för att du idag sprider så mycket energi och livskraft till alla som har förmånen att få lyssna till dig. – Du fantastiska unga kvinna, du gick rakt in i hjärtat!
Projektgruppen – Frakturdagarna, Sahlgrenska Universitetssjukhuset​

 

/ / / /