FLASHBACK: GLÖMDA VENER OCH ARTÄRER

Jag började min dag på gymmet, men först kramade jag om någon som berörde mig.

Därefter hade jag tid på sjukhuset. Än idag är det så att jag måste ta ett par djupa andetag och samla mig innan jag går in. Sjukhusets korridorer berättar historier om sorg för mig, om hopplöshet. Om trasiga drömmar. Från huvudingången måste jag gå igenom en lång korridor där jag brukade hetsåka med rullstolen. En gång hade jag för hög fart och tog ut svängen för lite och välte. Låg där besegrad och förbannade ödet innan jag krälade upp på rullstolen igen.

Väl hemma tittade jag i mappen kallad ”Shahrzad” på datorn, en mapp innehållande alla bilder från tiden då jag var sjuk. 17 ärr på min vänstra handled, från alla nålar de stack mig med. Det fanns inga bra kärl kvar till slut.

Jag vet inte riktigt vad jag vill säga med det här inlägget. Ni får ursäkta mig, ibland blir det bara så rörigt med alla känslor.

Kom i alla fall att tänka på andra gången jag tog på mina proteser. Ena kan väl inte ens kallas för protes, liknade mer en kopp. I videon larvar jag mig som vanligt, men det är bara en fasad. Ville ju verka glad och hoppfull inför mamma som filmar. Vad jag egentligen ville var att skrika i förtvivlan. Det blödde, blev blåsor och gjorde så fruktansvärt ont efter den här korta rundan. Var det här mitt liv nu? Jag kan se det ibland på foton och videon från den tiden – tomheten i mina ögon. Eller så kanske de bara sjunkit in i mitt kortison-ansikte. Vad vet jag?

De säger att tiden läker alla sår, det är skitsnack. Vissa sår är för djupa och för onda för att någonsin läka. Det enda som händer är att man lär sig leva med det. Men när jag tittar på den här videon kan jag ändå känna att jag har kommit en bit på vägen. Jag hoppas att du som läser det här kan tänka likadant under dina dåliga dagar. Du är inte där du vill vara ännu, men du är på väg. Du är duktig. Du duger. Du är stark. Du kan. Och framförallt, när livet slåss — då slåss du tillbaka.
Tills knogarna blöder.

/ / / /

11 comments

  1. Tack för att du delar din fysiska och mentala resa med oss. Du skriver så starkt hur du höll en fasad och kämpade på. Ibland är fake it till you make it denbästa strategin. Andra dagar får man vila och lita till att bra dagar kommer om man bara gör något idag man mår bättre av om någon dag. Kram!

  2. Kommer ihåg när jag för fördra gången fick se denna film. Hoppet lyste överallt. Du gav mkt av dig själv till oss andra. You are the One n Only <3

  3. Vilket vackert och helt perfekt blogginlägg! Jag tycker inte alls att det var rörigt, snarare tydligt och vackert!
    Tack för att du delar med dig, vardagen och livet kan lätt snurra på i hög hastighet när allt är bra, man tänker inte lika mycket på värdet med varje dag, timma, minut och sekund, det är då man behöver bli påmind om det vackra i livet och det tycker jag att du beskriver så bra här – att aldrig sluta kämpa, att aldrig ge upp!
    Och Tack till Kajsa som fick mig att börja läsa din blogg!
    /Tessan

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *